PACKING CENTER
Grupul de societati Toneli detine cea mai mare si moderna statie de colectare, sortare si ambalare a oualor de consum din Romania, avand o capacitate maxima de sortare si ambalare de 120.000 bucati per ora.




Ouale produse sunt colectate de la fiecare ferma partenera si depozitate la Packing Center, sortate si ambalate. De aici, ouale sunt livrate atat la nivel national, cat si la export, printr-un sistem modern de distributie si logistica, bazat pe mijloace auto proprii, conform comenzilor de livrare primite in sistem informatic prin intermediul firmei de distributie partenere Toneli Holding.
Cu o capacitate de depozitare de 9 milioane de oua nesortate, statia dispune de o linie complet automatizata, de la sistemul care sorteaza ouale si pana la linia de ambalare. Sistemul de sortare si procesare a oualor are la baza o tehnologie complexa, de ultima generatie, putand realiza operatiuni de mare finete. De exemplu, procesul de verificare a integritatii cojilor de ou este realizat printr-un procedeu cu ultrasunete, aparatul putand detecta chiar si cele mai mici fisuri, de ordinul micrometrilor; ouale cu defecte sunt separate de cele intacte si eliminate din fluxul de sortare. Totodata, la randul lor, ouale murdare si fisurate sunt detectate, sortate si eliminate pe benzile setate de operator. Statia de sortare este dotata si cu un detector de culoare a carui functie face posibila identificarea si separarea oualor albe de cele rosii si ambalarea lor in caserole.

Sistemul permite de asemenea detectarea si indepartarea oualor cu pete de sange in interior.

Un proces important in fluxul de sortare si ambalare este cel de dezinfectare, in care ouale sunt dezinfectate cu ajutorul razelor UV, cel mai performant si modern procedeu in materie.

De asemenea, echipamentul are integrat un modul de sortare a oualor in functie de greutatea lor, in 4 categorii importante:



Dupa ce sunt sortate in functie de greutate, ele sunt dirijate catre cele 12 linii automate de ambalare in caserole, respectiv in cofraje.
Procesul de ambalare este, de asemenea, complet automatizat. Masina de ambalare este compusa din 12 linii distincte de ambalare (la caserola – continand 4, 6, 8, 10 sau 15 oua; respectiv la cofraj (diferite tipuri) – continand 20 sau 30 de oua). Ambalajele asigura integritatea produselor, acestea fiind compacte si protejand produsele de lovituri.
Procesul de ambalare individuala se finalizeaza cu operatiunea de ambalare in cutii colective.
La capatul liniei de ambalare este montat un cititor de bare care are rolul de a separa ambalajele individuale pe traiectorii diferite pentru a putea intra in procesul de paletizare. Acest proces este de asemenea automatizat in totalitate, interventia umana lipsind, operatiunea fiind realizata prin intermediul a doi roboti ce au instalate programe speciale de paletizare, putand executa simultan 6 tipuri diferite de paletizari.


Compania detine si o flota proprie de masini avand in dotare un parc auto cu peste 30 de autovehicule echipate cu instalatii frigorifice, de diverse capacitati:3.5 t, 8t, 12t si 22 t.

Centrul de sortare si ambalare a implementat si mentine un sistem de management integrat al calitatii, conform cu cerintele standardelor SR EN ISO 9001, SR EN ISO 14001, SR EN ISO 22000 si IFS Food versiunea 6 : 2014.