OVITAL
In acord cu interesele si cu preocuparea din ce in ce mai mare pentru sanatatea consumatorilor, grupul Toneli a lansat pe piata in anul 2012 gama OVITAL. Fiind surse de minerale si acizi grasi esentiali, ouale din gama Ovital sunt produse inovatoare, superioare din punct de vedere nutritional.

Gama de produse include doua sortimente:


Sunt oua sursa de acizi grasi polinesaturati Omega 3, esentiali pentru sanatate, benefici pentru prevenirea bolilor de nutritie si metabolism, care prezinta o rata de crestere alarmanta in ultimii ani si in tara noastra; de asemenea, au efecte benefice asupra sistemului nervos si a sistemului cardiovascular.


Seleniu este un element esential care functioneaza drept component al enzimelor implicate in protectia antioxidativa (impreuna cu vitamina E actioneaza ca protector al membranelor celulare impotriva efectului distructiv al radicalilor liberi).
DIMENSIUNI
DISPONIBILE
AMBALARI
DISPONIBILE
Caserola carton
10 oua rosii (L)
Caserola carton
10 oua rosii (L)
DESPRE OMEGA 3

Omega 3 sunt acizi grasi esentiali polinesaturati, necesari pentru sanatatea umana, dar pe care organismul nu poate sa-i produca in mod natural. De aceea, acestia trebuie furnizati prin intermediul alimentelor.

Acizii grasi Omega 3 formeaza o bariera la nivelul celulelor, sub forma unei membrane semipermeabile, avand rolul de a modula traficul substantelor nutritive catre celule si permitand totodata eliminarea substantelor toxice din celule. Prin acest rol de aparatori ai celulelor, ei intaresc sistemul imunitar, au un puternic rol antiinflamator si diminueaza riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare prin fluidizarea sangelui, cancerului si artritei. In cazul sistemului nervos actioneaza la nivelul creierului imbunatatind desfasurarea proceselor cognitive (memoria) si a functiei comportamentale.

DESPRE SELENIU

Cercetari in domeniul sanatatii au stabilit ca Seleniul este un component important al alimentatiei umane, asigurand protectia si mentinerea sanatatii si a starii generale de bine. O carenta a acestui microelement poate duce la cresterea riscului de aparitie a bolilor.

Seleniul se gaseste in mod natural la nivelul solului. De aceea, concentratia in care se regaseste in alimentele vegetale sau de origine animala variaza de la o regiune la alta sau poate lipsi cu desavarsire in anumite regiuni ale globului.

Seleniul este:

  • antioxidant
  • protejeaza impotriva actiunii toxice a unor metale grele, cum sunt plumbul si arseniul
  • esential pentru functionarea corecta a glandei tiroide si pentru protectia acesteia
  • important pentru functionarea corecta a sistemului imunitar si fortificarea acestuia

Seleniu si starea psihica

Seleniul este un nutrient important pentru creier. Ultimele descoperiri in domeniu au aratat ca suplimentarea cu seleniu a dus la reducerea crizelor epileptice dificile la copii, precum si la incetinirea evolutiei bolii Alzheimer.

De asemenea, s-a observat o incidenta mai mare a depresiei, anxietatii si confunziei in cazul persoanelor care prezinta carenta de seleniu.

Cele mai bune surse de seleniu sunt fructele de mare, organe (ficat, rinichi), ciupercile, carnea rosie, cerealele integrale, germenii de grau, drojdia de bere, usturoiul, semintele de susan si de floarea soarelui, fructele oleaginoase cu conditia ca plantele sa creasca pe soluri bogate in acest microelement.