FNC – FABRICA DE NUTRETURI COMBINATE
Fabrica de nutreturi combinate din cadrul grupului de societati Toneli are ca activitate principala procesarea materiilor prime si a materialelor, in urma careia rezulta furajul, acesta constituind hrana pentru gainile ouatoare si pentru puii de o zi.
O particularitate in procesul de productie o reprezinta faptul in toate fermele grupului asigurarea hranei se face dintr-un singur loc (FNC-ul propriu), oferind astfel aceeasi furajare la tot efectivul de pasari, generand un grad de uniformitate in cresterea pasarilor si a oualor din productie, dar si un control strict al calitatii furajelor administrate.
De-a lungul timpului, fabrica si-a perfectat retetele proprii de furaj in functie de hibridul si varsta pasarilor, eliminand totodata elementele negative pentru nutritie.
La ora actuala, retetele sunt dezvoltate dupa ultimele rezultate ale cercetarilor stiintifice din domeniu, cu cereale de provenienta romaneasca (grau, porumb, orz, sroturi de soia si floarea soarelui) sau straina atent selectionate, la care se adauga vitamine, minerale si aminoacizi, acest lucru garantand calitatea nutritiva a furajului.