FERME
Activitatile din cadrul grupului se desfasoara dupa un model integrat pe verticala balansat, astfel ca portofoliul grupului Toneli cuprinde atat ferme partenere de crestere tineret, cat si de producere a oualor de consum.

Ferme moderne la standarde europene

Activitatile din cadrul fermelor partenere Toneli sunt concentrate pentru optimizarea productiei si valorificarea unui potential calitativ ridicat.

Fermele din cadrul grupului sunt de doua tipuri: ferme de crestere tineret de o zi – pentru popularea fermelor de productie si ferme de producere a oualor de consum, care sunt ulterior transferate catre centrul de colectare, sortare si ambalare. La randul lor, fermele de producere a oualor se impart in ferme cu crestere la sol si ferme cu crestere in baterii modernizate – conform standardelor europene.

Harta fermelor


Localizate in partea de sud a Romaniei, mai precis in zona Munteniei, fermele grupului de societati Toneli au fost recent modernizate cu ultimele tehnologii existente pe piata, toata activitatea fiind controlata si supervizata prin intermediul unui sistem automatizat. Astfel, sunt asigurate nu numai o ratie de hrana si de apa suficienta intregului lot de pasari din hala, dar si controlul automat al programului de lumina, controlul ventilatiei pentru mentinerea unui nivel optim si constant de temperatura si umiditate in aer, recoltarea si inregistrarea productiei zilnice de oua. In acelasi timp, sistemul asigura eliminarea si uscarea dejectiilor in unitatile de crestere la baterii.

In fermele din cadrul grupului sunt implementate sisteme integrate de management al calitatii, mediului si sigurantei alimentului, in conformitate cu cerintele standardelor internationale, respectiv SR EN ISO 9001, SR EN ISO 14001 si SR EN ISO 22000.

Totodata, sunt respectate si aplicate toate masurile de biosecuritate si protectie a mediului inconjurator: controlul strict al accesului la facilitati, monitorizarea constanta a starii de sanatate a pasarilor, dezinfectarea aplicata personalului la intrarea in zonele de productie.

Nu in ultimul rand, siguranta si calitatea alimentara sunt garantate de profesionalismul personalului din ferme, reprezentat de doctori veterinari, ingineri zootehnisti, doctori nutritionisti, tehnicieni, cu o mare experienta in domeniu.