COMUNICATE DE PRESĂ

Toneli Holding – Compania care lansează produsul „La curte” - Free Range, după o investiție de 700.000 de euro în ferma de la Găești

București, 10 decembrie 2015


La finalul acestui an, grupul Toneli a investit 700.000 de euro în ferma din localitatea Găești, din județul Dâmbovița, pentru a lansa noul produs „La curte” - Free Range, ouă care provin de la găini crescute la sol, cu acces în aer liber și hrănite pe bază de cereale. După finalizarea lucrărilor la noua fermă, capacitatea de găini ouătoare este de aproximativ 18.850 de capete, care produc în medie 14.800 de ouă pe zi şi 444.000 de ouă pe lună.

„Investiția realizată de grupul Toneli constă în înfiinţarea unei ferme de creştere găini ouatoare, în sistem free range, în incinta amplasamentului deţinut de Avicola Găești, având o suprafață a terenului de peste 80.000 de metri pătrați și două hale de producție de peste 1.200 de metri pătraţi fiecare. Standardele înalte, siguranța lanțului alimentar și grija față de mediu sunt prioritățile grupului Toneli, motiv pentru care am adaptat întreg sistemul de producție, pentru a putea oferi clienților noștri produse de o calitate superioară, cum sunt ouălele «La curte - Free Range». Acestea se înscriu în clasa de calitate 1 (din cele patru clase de calitate corespondente ouălor de consum), ceea ce asigură consumatorul că aceste găini ouătoare sunt crescute în sistem free range – la sol, cu acces în aer liber și hrănite cu cereale atent selecționate”, a declarat Andreea Constantinescu, Marketing Manager Toneli Holding. Procesul de producție este atent monitorizat, pornind de la recoltare și controlul zilnic, la sortare și ambalare, fiind permanent controlat de către medici veterinari, nutriționiști, ingineri, economiști și tehnicieni, pentru a asigura calitatea produselor ce ajung la clienți. A fost adaptat microclimatul din hale, administrarea hranei și a apei de băut, transformându-le în procese automatizate, oferind astfel păsărilor un plus de confort. Produsul din gama Familia Toneli „La curte” - Free Range este disponibil în caserole de 10 ouă.